Smažená zelenina v Hrašce je opravdová lahůdka. Je to možnost, jak zařadit do jídelníčku zeleninu i pro ty, kteří zeleninu naprosto odmítají. Vůbec nepostřehnou, že jí luštěninu a zeleninu a navíc si pochutnají. Tato úprava má ještě tu přednost, že je velmi jednoduchá. Na nudličky nakrájíme zeleninu, kterou máme zrovna po ruce, přidáme Hrašku, vodu, zamícháme, osmažíme a můžeme podávat.
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou, avšak hlávkové zelí má svoje přednosti. je šťavnaté, levné a dostupné.Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!