600mlvody vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem, pak už nepoužijeme sušené sójové mléko
Ochucení pomazánky
50gkakaa
250glískových oříšků
Instrukce
V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme kakao.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Ochucení pomazánky
Oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě cca 10 minut při 180 °C. Pak je dáme do utěrky a promneme – to je dobrý tip na to, jak oříšky zbavit slupek.
Ještě horké je nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dáme si záležet, abychom měli po rozmixování konzistenci hladkého krému.
Nakonec oříšky vmícháme do hraškového másla a znovu vyšleháme.
Pokud je Nutele příliš hustá, podle potřeby ji naředíme tekutinou de uvážení.Například převařená voda či mléko.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový. Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody - lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!