Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Polévka zeleninová
Zeleninová polévka, zahuštěná Hraškou, se promění ve výživnou polévku.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo:
Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Polévka
½
lžičky
celého kmínu
¼
lžičky
celé bílé hořčice
2
lžíce
oleje
1
střední
očištěná cibule
1
stroužek
česneku
1
malá
mrkev
80
g
kapusty
1
malé
rajče
½
lžičky
Mahá koření
1
malá
očištěná brambora
špetka
mletého pepře
1
lžíce
Hrašky na zahušťování
950
ml
vývaru nebo vody
sůl
špetka
muškátového oříšku
15
g
mraženého hrášku
trošku
petrželové natě
Instrukce
Polévka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájenou mrkev, kapustu, rajčata a orestujeme.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Před koncem varu přidáme ocet.
Nakonec přidáme mražený hrášek a polévku necháme přejít varem.
Polévku při podáváme zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!