Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Žampiónové placičky

Milovníci žampionů a hub ocení tuto lahůdku. Plátek žampionů placičku ozdobí a nakrájené žampiony uvnitř dodají houbovou chuť. Paprika přidá šťavnatost.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Fitness, Houby, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 100 g paprikového lusku
  • petrželová nať
  • 120 g Hrašky na obalování
  • 320 ml vody
  • 1 g Mahá koření
  • špetka mletého pepře
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku smícháme s vodou a kořením. Na míchání použijeme ponorný mixér, abychom těstíčko důkladně vyšlehali. Lépe se s ním pak pracuje.
  • Žampiony a papriku očistíme a nakrájíme na drobno. Část žampionů nakrájíme na plátky a použijeme na zdobení placiček.
  • Do těstíčka přimícháme nakrájenou papriku, žampiony a petrželovou nať.
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.
  • Během smažení těstíčko řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme. Vždy použijeme ponorný mixér, aby těstíčko stále bylo našlehané.
  • Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Na povrch placičky přitlačíme plátek žampionu.
  • Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Při smažení placek si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Placka se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou placky mastné.
Placky můžeme rovněž péci v troubě na vymazaném plechu.
Doporučuji si přečíst článek o smažení, ve kterém se dozvíte, jak snadno a úspěšně smažit. 
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!