Uvařený Hraškový krém a ovoce je úžasná kombinace chuti, ale i patřičné dávky zdraví prospěšných luštěnin. Náš kokteil je sytý, proto se může podávat nejen jako svačinka, ale i lehká večeře.
100gkrystalového nebo třtinového cukruMůžeme použít i jiné sladidlo.
1000mlmléka (může být rostlinné)
50gkokosového nebo slunečnicového oleje
200gčerstvé nebo mražené ovoce (jahody, borůvky, maliny,... ) či kompotK přípravě lze použít i marmeládu.
Instrukce
Mléko s olejem přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme Hrašku a cukru do horkého mléka a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky. Můžeme použít ponorný mixér.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Vychladnutý krém vyšleháme s ovocem. Je-li potřeba dosladíme.
Rovnou podáváme anebo vychladíme.
Poznámky
Koktejl si můžeme vylepšit i kořením. Například v létě je vhodné používat kardamom a mátu, která má ochlazující účinek a v zimě zase skořici nebo hřebíček, který naopak pomůže zahřát.
Do tohoto nápoje můžete přidat i svůj oblíbený protein nebo oříšky a udělat z tohoto nápoje opravdový koktej zdravý.
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!