Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Bramborové šišky s mákem

Klíčové slovo: Hraška, Mák, Šišky s mákem, Sladké, Zdravé vaření, Zdraví, Zdravý recept
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 1000 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor
  • 20 g Hrašky Vanilka
  • 200 g Solamylu
  • Solamyl na vyválení šišek
  • 40 g rýžové mouky
  • 20 g oleje
  • 60 g cukru moučka - na posypku
  • 60 g mletého máku - na posypku
  • 80 g kokosového oleje nebo másla - na přelití

Instrukce

  • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den předem.
  • Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
  • Přidáme Hrašku, Solamyl, olej a rýžovou mouku. Dobře propracujeme na tužší těsto. Podle stáří a typu brambor si upravíme množství mouky.
  • Těsto rozválíme na válečky o tloušťce asi 2,5 cm, které rozkrajujeme na malé kousky.
  • Šišky klademe na vymazaný napařovák a vaříme je v páře 25 minut.
  • Ještě teplé šišky servírujeme na talíř. Posypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem či kokosovým tukem.
  • Bramborové šišky servírujeme s kompotem.

Poznámky

Hraška v receptu nahrazuje vejce, vhodné pro vegany a pro alergiky na vajíčka.
Rýžová mouka nahrazuje pšeničnou mouku a je vhodná pro bezlepkovou dietu.
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!