Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
Smícháme s namočenými kroupami.
Kroupy zalijeme horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až jsou kroupy měkké a voda vydušená. Je důležité kroupy vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť krup. Proto kroupy vaříme ve větším množství vody. Do uvařených krup přidáme majoránku a dobře promícháme.
Zelenina
Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer a zelí.
Přidáme nakládaná rajčata, cukr, sůl a krátce orestujeme.
Přidáme nakrájenou papriku, mražený hrášek a orestujeme, až se mražená zelenina rozpustí.
Dohotovení
Uvařené kroupy smícháme se zeleninou.
Podle potřeby podlijeme vývarem, tak aby podávané jídlo bylo šťavnaté.
Způsob podávání
Servírujeme na talíři spolu s nakládaným okurkem, posypané strouhaným tofu, nebo sýrem a ozdobíme bylinkami.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.Alergeny: 9 Celer, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!