Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šoulet s cibulkou
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo:
Hrách, Kroupy, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
160
g
hrachu
bobkový list
nové koření
120
g
krup
600
ml
vody
sůl
½
lžičky
celého kmínu
¼
lžičky
celé bílé hořčice
4
lžíce
oleje
2
střední
očištěné cibule
1
stroužek
česneku
½
lžičky
Mahá koření
sůl
1
špetka
mletého pepře
majoránka
200
g
sójových párků
kousek
čerstvé červené papriky
200
g
nakládaných okurek
Instrukce
Příprava hrachu
Hrách přes noc namočíme do studené vody.
Ráno vodu slijeme a hrách uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.
Příprava krup
Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu. Stále nabírají tekutinu.
Cibulka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme.
Dohotovení
Smícháme dohromady uvařený hrách, kroupy, cibulku, majoránku a nakonec přidáme nakrájenou čerstvou papriku.
Způsob podávání
Servírujeme s opečeným sójovým párkem a nakládaným okurkem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!