Do vroucí osolené vody vložíme těstoviny a uvaříme dle návodu.
Špenát
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji zvolna do zlatova.
Přidáme česnek, Mahá koření a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme vodou / vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Přidáme pepř, muškátový oříšek, sójové mléko a dobře promícháme.
Přidáme mražený špenát a sójové mléko. Povaříme, než se špenát rozpustí.
Dohotovení
Těstoviny smícháme se špenátem a na talíři posypeme každou porci strouhaným sýrem.
Poznámky
Pokud použijeme čerstvý špenát - očištěný a nakrájený špenát přidáme do pokrmu ke konci varu.Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!