Prosátou ořechy a mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko.
Těsto necháme odležet jednu hodinu, nejlépe však přes noc v lednici.
Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na menší válečky ze kterých tvarujeme zahlé rohlíčky.
Rohlíčky pečeme na suchém plechu v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Rohlíčky by měli mít se spodu lehce zezlátlé.
Dohotovení
Po vytažení počkáme přibližně 3 minuty, aby rohlíčku trošku zchladli. Poté je opatrně obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Rohlíčky obalujte opravdu opatrně. V tomto momentu jsou hodně křehké.
Poznámky
Doporučujeme ořechy před pečením opražit v troubě nebo na pánvi. Opražení dodá cukroví výraznější oříškovou chuť.
Těsto odležením změní svou konzistenci a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!