Kousky opečených žampionů podávané ve smetanové omáčce, hebké a svěží. Je to opravdová lahůdka pro milovníky jídel z hub.Tím, že omáčka je zahuštěná Hraškou nic neubereme na chuti, ale přidáme na výživnosti.
600mlvývaru nebo vodyVodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli jiným mlékem či smetanou
4gsoli
12mlocta
110gsušeného sójového mléka
Instrukce
Žampión - restování
Žampióny nakrájíme na čtvrtky.
Kousky orestujeme na oleji.
Nakonec osolíme.
Hlívu solíme až nakonec restování, rychleji změkne.
Omáčka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájenou mrkev. Zvolna restujeme.
Přidáme třený česnek, Mahá koření a mletý pepř.
Krátce orestujeme a dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme odměřeným množstvím horkého vývaru nebo vodou a osolíme.
Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Vmícháme ocet a sušené sójové mléko.
Necháme přejít varem.
Vmícháme orestované žampiony.
Poznámky
Stroganoff podáváme obvykle s rýží.Proč zaléváme Hrašku horkým vývarem? Při zalití horkým vývarem či vodou se výrazně zkrátí doba přivedení pokrmu k varu a výrazně se sníží riziko připálení Hrašky.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!