Výhodou tohoto receptu je, že můžeme požít jakoukoli zeleninu či bylinky, které zrovna doma máme. Na jaře kopřivy, na podzim rajčata, v zimě dýni či brambory a zelí čerstvé či nakládané.
Přidáme Hrašku, třený česnek se solí, mletý pepř, Mahá koření a vše důkladně promícháme.
Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
Během přípravy placiček těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
Servírování
Placičky podáváme s vařenými bramborami, či kaší, dresingem anebo za studena na obložený chléb.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!