Maková svačinka s višněmi
Mák je unikátní potravina. Spojením s Hraškou Vanilka se vytvoří dokonalý dezert, který je navíc i velmi zdravý.Sladký, vláčný, jemný a šťavnatý krém s nakyslými višněmi je dokonalost sama.Dokonalost, která je navíc zdravá.
Ingredience
Krém
- 50 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, másla
- 600 ml vody Vodu sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
- 150 g mletého máku
Ochucení svačinky
- 50 g čokolády, můžeme nahradit kakaem
- citronová šťáva podle chuti
- sušenky
- višně či jiné ovoce
Instrukce
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
- Sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli jiným druhem mléka. Je třeba však počítat s tím, že každé mléko má při vaření jiné vlastnosti.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťávnatý.
- Kaši důkladně vyšleháme ponorným mixerem na hladký krém. Šlehání je důležité, neboť kaši promění v nadýchaný dezert.
Dohotovení
- Do misek střídavě klademe sušenky, ovoce a vyšlehaný krém.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!