Maková svačinka s višněmi

    Můžete sdílet na:
    Mák je unikátní potravina. Spojením s Hraškou Vanilka se vytvoří dokonalý dezert, který je navíc i velmi zdravý.
    Sladký, vláčný, jemný a šťavnatý krém s nakyslými višněmi je dokonalost sama.
    Dokonalost, která je navíc zdravá.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Krém

    • 50 g Hrašky Vanilka
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 100 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, másla
    • 600 ml vody Vodu sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
    • 150 g mletého máku

    Ochucení svačinky

    • 50 g čokolády, můžeme nahradit kakaem
    • citronová šťáva podle chuti
    • sušenky
    • višně či jiné ovoce

    Instrukce
     

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
    • Sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli jiným druhem mléka. Je třeba však počítat s tím, že každé mléko má při vaření jiné vlastnosti.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťávnatý.
    • Kaši důkladně vyšleháme ponorným mixerem na hladký krém. Šlehání je důležité, neboť kaši promění v nadýchaný dezert.

    Dohotovení

    • Do misek střídavě klademe sušenky, ovoce a vyšlehaný krém.

    Poznámky

    Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Bezlepku, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Mák, Sladké, Svačina, Vegan
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: