Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
Smaller
Normal
Larger
Maková svačinka s višněmi
Mák je unikátní potravina. Spojením s Hraškou Vanilka se vytvoří dokonalý dezert, který je navíc i velmi zdravý.
Sladký, vláčný, jemný a šťavnatý krém s nakyslými višněmi je dokonalost sama.
Dokonalost, která je navíc zdravá.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Bezlepku, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Mák, Sladké, Svačina, Vegan
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Krém
50
g
Hrašky Vanilka
100
g
třtinového cukru
1
špetka
soli
100
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje, másla
600
ml
Mléka (může být i rostlinné).
150
g
mletého máku
Ochucení svačinky
50
g
čokolády, můžeme nahradit kakaem
citronová šťáva
podle chuti
sušenky
višně či jiné ovoce
Instrukce
V misce promícháme Hrašku Vanilka, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Maková svačinka s višněmi
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťávnatý.
Vzniklý krém důkladně vyšleháme ponorným mixerem na hladký krém. Šlehání je důležité, neboť krém promění v nadýchaný dezert.
Dohotovení
Do misek střídavě klademe sušenky, ovoce a vyšlehaný krém.
Poznámky
Pokud vás zajímají další recepty z máku, určitě se podívejte sem.
Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!