Obalovaný květák a brokolice

    Můžete sdílet na:
    Práce s těstíčkem z Hrašky je mnohem jednodušší a rychlejší, než když obalujeme v klasickém trojobalu. Jen je třeba dodržet zásady správného smažení, pak jsou řízečky lahodné a nejsou nasáklé zbytečným tukem.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 450 g květáku a brokolice
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Květák a brokolici rozlámeme na malé růžičky. Podle jejich velikosti je buď předvaříme v osolené vodě či na páře. Pokud je květák předvařený bývá po usmažení šťavnatější. Předvaření ale není nutné.
    • Květák a brokolici namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
    Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
    Alergeny: Žádné
     
    Klíčové slovo Brokolice, Fitness, Hraška, Hraška na obalování, Květák, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: