Jahodová bublanina s mandlemi

    Můžete sdílet na:
    Existuje mnoho receptů na různé bublaniny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 120 ml mléka rostlinného nebo kravského
    • 75 ml oleje
    • 10 g Hrašky Vanilka
    • 10 g celozrnné mouky
    • 120 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 160 g polohrubé mouky
    • 35 g opražených mandlí
    • 4 g prášku do pečiva
    • 3 g sody na pečení
    • 150 g jahod

    Instrukce
     

    • Troubu předehřejeme na 180 °C.
    • Polovinu jahod rozmixujeme a polovinu nakrájíme na drobné kostky.
    • Mandle nasekáme na drobné kousky.
    • Smícháme všechny suché suroviny.
    • Přidáme odvážený olej, mléko a jahody. Vše důkladně promícháme.
    • Hmotu nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
    • Pečeme 25 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když na povrchu popraská a těsto se odděluje od krajů.

    Poznámky

    • Tipy: Mandle můžeme nahradit i jinými oříšky.
    • Tipy: Těsto také můžeme nalít do papírových košíčků a připravit muffiny.
     Alergeny: 1 Lepek (pšenice),  7. mléko
    Klíčové slovo bublanina, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, mandle, Ořechy, ostružiny, Ovoce, Sladké, Svačina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: