Perníčky bezlepkové

    Můžete sdílet na:
    Tyto perníčky vás okouzlí svou lahodnou chutí a měkkostí, a proto si je můžete dopřát i tehdy, když je upečete na poslední chvíli.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 400 g Schär Mix it mouky universal
    • 150 g moučkového cukru
    • 1 špetka soli
    • 15 g Hrašky Vanilka
    • 10 g kakaa
    • 8 g sody na pečení
    • 10 g perníkového koření
    • 90 ml másla či jiného tuku/oleje
    • 75 g povidel Můžeme použít i jiný druh marmelády.
    • voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.

    Instrukce
     

    • Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
    • Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
    • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
    • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
    • Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
    • Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.
    Klíčové slovo bezlepkové, Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Perník, Sladké, Svačina, Vánoce
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: