Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Perníčky bezlepkové
Tyto perníčky vás okouzlí svou lahodnou chutí a měkkostí, a proto si je můžete dopřát i tehdy, když je upečete na poslední chvíli.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Strava:
Vegan
Klíčové slovo:
bezlepkové, Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Perník, Sladké, Svačina, Vánoce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
400
g
Schär Mix it mouky universal
150
g
moučkového cukru
1
špetka
soli
15
g
Hrašky Vanilka
10
g
kakaa
8
g
sody na pečení
10
g
perníkového koření
90
ml
másla či jiného tuku/oleje
75
g
povidel
Můžeme použít i jiný druh marmelády.
voda dle potřeby
Můžeme použít i mléko.
Instrukce
Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme - pak vlijeme do sypké směsi.
Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!