Tvaroháček z Hrašky Vanilka

    Můžete sdílet na:
    Skvělá svačinka nejen pro naše nejmenší. V lahodném tvarohovém dezertu nikdo nepozná přítomnost hrachu, jen naše tělo bude spokojené.
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 200 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 200 g sušeného sójového mléka
    • 600 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
    • 250 g tvarohu

    Instrukce
     

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
    • Necháme krém vychladnout.
    • Vychladlý krém vyšleháme s tvarohem do hladka.

    Poznámky

    Tvaroháček můžeme servírovat jenom tak  nebo s ovocem, sušenkami či oříšky.
    Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója, při použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Tvaroh, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: