Jidáše

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto

    • 100 g celozrnné mouky
    • 200 g hladké mouky
    • 10 g sušeného droždí
    • 20 g Hrašky Vanilka
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 ks vanilkového cukru
    • 50 g rozinek
    • 50 g sekaných mandlí nebo ořechů
    • 1 špetka soli
    • 30 g sušeného sójového mléka
    • 1 špetka mletého muškátového oříšku
    • 250 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
    • 100 g másla nebo slunečnicového oleje

    Instrukce
     

    • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
    • Těsto rozdělíme na menší dílky. Z každého dílu vyvalíme pramen, který by měl být přibližně centimetr široký a 25 cm dlouhý.
    • Z pramenů tvarujeme esíčka, nebo spirály, které klademe na vymazaný plech.
    • Těsto necháme ještě 20 minut kynout.
    • Po vykynutí jidáše potřeme vodou či mlékem.
    • Jidáše pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 -15 minut.
    • Tradičně se jidáše podávají potřené medem. Jsou výborné i s marmeládou.

    Poznámky

    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška, Hraška Vanilka, Kynuté, Sladké, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: