Bylinkový bulgur s Cerií

    Můžete sdílet na:
    Ideální jídlo nejen na letní čas. Rychle uvařený bulgur, zeleninka podle sezóny a pro doplnění bílkovin ještě plátek Cerie. Při vaření přidáváme do bulguru cibulku a trochu koření, je pak samá chuť. Zeleninu použijeme zrovna tu, která je po ruce.
    Kuchyně Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Bulgur

    • 1 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 40 ml oleje
    • 85 g očištěné cibule
    • 4 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 240 g bulguru
    • 480 ml vývaru nebo vody
    • 1 špetka chilli
    • 1 špetka kurkumy
    • 1 špetka mletého pepře
    • 6 g soli

    Zelenina

    • 20 ml oleje
    • 100 g mrkve
    • 1 kus červené papriky
    • 1 kus zelené papriky
    • 250 g červených cherry rajčátek
    • 1 hrst čerstvého špenátu
    • 1 g cukru
    • 40 ml vývaru nebo vody
    • 2 g lahůdkového droždí
    • 1 špetka oregana
    • 1 hrst čerstvé bazalky
    • hrst zelené petrželky

    Cerie

    Dohotovení

    • 200 g restované Cerie,
    • petrželová nať, pažitka, oregáno, tymián, bylinky, které máme po ruce

    Instrukce
     

    Příprava bulguru

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme bulgur, vývar či vodu, chilli, kurkumu, pepř a sůl. Vše smícháme a zvolna dusíme, až je bulgur měkký a voda vydušená.

    Příprava zeleniny

    • Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev.
    • Přidáme vývar či vodu, sůl, oregano a krátce podusíme, až je mrkev poloměkká.
    • Přidáme nakrájená rajčátka, papriku a necháme prohřát.
    • Nakonec přidáme lahůdkové droždí a bylinky.

    Příprava Cerie

    • Uvařenou Cerii nakrájíme na plátky a orestujeme z obou stran na oleji.
    • Smícháme sojovou omáčku a vývar a promícháme s opečenou Cerií.

    Dohotovení

    • Podušenou zeleninu smícháme s uvařeným bulgurem a drobně nakrájenými bylinkami.
    • Podáváme na talíři s plátky opečené Cerie a ozdobené bylinkami.

    Poznámky

    Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 7 Mléko, 9 Celer, 10 Hořčice.
    Klíčové slovo Bulgur, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: