Krémšnit

    Můžete sdílet na:
    Krémšnit je charakteristický tím, že pod vrstvou křupavého listového těsta narazíme na krémové vanilkové nebe. V našem receptu krém připravujeme z Hrašky Vanilka, a tak vytvoříme nejen zákusek s delikátní chutí, ale kupodivu zákusek velmi výživný, což v klasické cukrárně není běžné.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Korpus

    • 2 kusy listového těsta

    Krém

    • 230 g Hrašky Vanilka
    • 230 g sušeného sójového mléka
    • 230 g cukru krystal
    • 1 špetka soli
    • 450 g másla nebo kokosového oleje
    • 1850 ml vody nebo mléka Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
    • 120 ml rumu
    • 17 g vanilkového aroma

    Instrukce
     

    Korpus

    • Na přípravu krémšnitu použijeme kupované listové těsto, nebo si listové těsto připravíme sami doma. Příprava těsta doma dá sice trochu více práce, ale chuťově dosáhneme daleko lepší výsledek.
    • Hotové listové těsto vyválíme na velikost plechu, povrch propícháme vidličkou a upečeme dle návodu.
    • Na přípravu zákusku budeme potřebovat dva pláty listového těsta.

    Krém

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
    • Sušené sójové mléko a vodu nahradíme jakýmkoli mlékem. Obyčejným kravským nebo rostlinným, jen je třeba si vyzkoušet jak se při vaření mléko chová.
    • Vodu a olej nebo máslo přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Přidáme rum, vanilkové aroma a uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
    • Dáme si záležet a krém šleháme dostatečně dlouho, aby výsledný krém byl opravdu dobře našlehaný.
    • Rum můžeme v receptu vynechat a nahradit rumovou příchutí, ale v tomto případě místo rumu přidáme stejné množství tekutiny převařené vody či mléka tak, abychom dosáhli potřebné hustoty krému.

    Dohotovení

    • Na dno plechu položíme plát upečeného listového těsta a zalijeme našlehaným krémem. Poté na krém položíme další vrstvu listového těsta.
    • Krémšnit necháme v chladnu do dalšího dne vychladnout a zatuhnout. Krém je o něco řidší a potřebuje trochu delší čas, aby zatuhl.
    • Vychladlý zákusek nakrájíme na úhledné řezy.

    Poznámky

    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója nebo 7 Mléko
    Klíčové slovo Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Listové těsto, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: