Krémšnit je charakteristický tím, že pod vrstvou křupavého listového těsta narazíme na krémové vanilkové nebe. V našem receptu krém připravujeme z Hrašky Vanilka, a tak vytvoříme nejen zákusek s delikátní chutí, ale kupodivu zákusek velmi výživný, což v klasické cukrárně není běžné.
1850mlvody nebo mlékaVodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
120mlrumu
17gvanilkového aroma
Instrukce
Korpus
Na přípravu krémšnitu použijeme kupované listové těsto, nebo si listové těsto připravíme sami doma. Příprava těsta doma dá sice trochu více práce, ale chuťově dosáhneme daleko lepší výsledek.
Hotové listové těsto vyválíme na velikost plechu, povrch propícháme vidličkou a upečeme dle návodu.
Na přípravu zákusku budeme potřebovat dva pláty listového těsta.
Krém
V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
Sušené sójové mléko a vodu nahradíme jakýmkoli mlékem. Obyčejným kravským nebo rostlinným, jen je třeba si vyzkoušet jak se při vaření mléko chová.
Vodu a olej nebo máslo přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Dáme si záležet a krém šleháme dostatečně dlouho, aby výsledný krém byl opravdu dobře našlehaný.
Rum můžeme v receptu vynechat a nahradit rumovou příchutí, ale v tomto případě místo rumu přidáme stejné množství tekutiny převařené vody či mléka tak, abychom dosáhli potřebné hustoty krému.
Dohotovení
Na dno plechu položíme plát upečeného listového těsta a zalijeme našlehaným krémem. Poté na krém položíme další vrstvu listového těsta.
Krémšnit necháme v chladnu do dalšího dne vychladnout a zatuhnout. Krém je o něco řidší a potřebuje trochu delší čas, aby zatuhl.
Vychladlý zákusek nakrájíme na úhledné řezy.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója nebo 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!