Bublanina plná ovoce

    Můžete sdílet na:
    Ovoce dodá bublanině svěžest a šťavnatost. Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 280 ml mléka Nebo vody a 25 g sušeného sójového mléka.
    • 20 ml rumu
    • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje či másla
    • 20 g Hrašky Vanilka
    • 20 g celozrnné mouky
    • 125 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 330 g polohrubé mouky
    • 70 g jemně strouhaného kokosu
    • 6 g prášku do pečiva
    • 8 g sody na pečení
    • 300 g ovoce

    Instrukce
     

    • Troubu předehřejeme na 180 °C.
    • Ovoce očistíme a podle potřeby nakrájíme.
    • Plech nebo pekáček vytřeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem.

    Bublania

    • Smícháme všechny suché suroviny.
    • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
    • Přidáme odvážený vlahé rozpuštěné máslo či olej, mléko a rum.
    • Smícháme sypkou a tekutou směs.
    • Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku a hustě posypeme připraveným ovocem.
    • Pečeme 35 minut při teplotě 180 °C. Doba pečení je závislá na výšce těsta.
    • Propečení zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, bublanina je dostatečně propečená.

    Poznámky

     
     
    Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
    Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7 Mléko
    Klíčové slovo Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké, Svačina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: