Buchtičky s krémem

    Můžete sdílet na:
    I sladká jídla mohou být výživná. Část mouky jsme nahradili moukou celozrnnou a místo pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny v klasickém českém jídle by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí. Buchtičky s našim krémem chutnají výtečně.
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 1000 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

    Buchtičky

    • 20 g droždí
    • 60 g cukru
    • 250 ml vody či mléka
    • 50 g sušeného sójového mléka vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
    • 300 g hladké mouky
    • 100 g celozrnné mouky
    • 8 g citronové kůry
    • 1 špetka soli
    • 120 ml slunečnicového oleje

    Instrukce
     

    Krém

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.

    Buchtičky

    • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
    • Hotové těsto rozválíme na silnější válečky o průměru 1,5-2 cm, ty pak rozkrájíme na dílky a skládáme je do tukem vytřeného pekáče. Snažíme se, aby každý kousek těsta byl potřen tukem, pak se buchtičky při servírování od sebe lépe oddělují.

    Servírování

    • Upečené buchtičky rozebereme a na talíři přelijeme horkým krémem.

    Poznámky

    Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója
    Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: