Pečená jablíčka s vanilkovým krémem

    Můžete sdílet na:
    Pečená jablíčka chutnají výtečně. Vanilkový krém zjemní nakyslou chuť pečených jablíček, která jsou naplněná směsí ořechů a brusinek. Namísto pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí.
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje nebo másla
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 1000 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

    Náplň

    • 50 g sušených brusinek nebo švestek
    • 100 g směs nejrůznějších ořechů
    • 50 g másla nebo kokosového oleje
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžička skořice
    • 4 kusy jablek

    Instrukce
     

    Krém

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.

    Jablíčka

    • Troubu předehřejeme na 190°C.
    • Brusinky či sušené švestky a ořechy nasekáme nahrubo. Smícháme s máslem cukrem a skořicí.
    • Pomocí tenkého ostrého nože z jablek opatrně vykrojíme jadřinec a do vzniklého otvoru vtlačíme ořechovou náplň.
    • Jablka naskládáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se jablka nespálila.

    Servírování

    • Upečená jablka na talíři přelijeme horkým krémem.

    Poznámky

    Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója, 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: