Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pečená jablíčka s vanilkovým krémem
Pečená jablíčka chutnají výtečně. Vanilkový krém zjemní nakyslou chuť pečených jablíček, která jsou naplněná směsí ořechů a brusinek. Namísto pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Servings:
1
kg
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Krém
100
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje nebo másla
100
g
Hrašky Vanilka
100
g
cukru
100
g
sušeného sójového mléka
1000
ml
vody
sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Náplň
50
g
sušených brusinek nebo švestek
100
g
směs nejrůznějších ořechů
50
g
másla nebo kokosového oleje
1
lžíce
třtinového cukru
1
lžička
skořice
4
kusy
jablek
Instrukce
Krém
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Jablíčka
Troubu předehřejeme na 190°C.
Brusinky či sušené švestky a ořechy nasekáme nahrubo. Smícháme s máslem cukrem a skořicí.
Pomocí tenkého ostrého nože z jablek opatrně vykrojíme jadřinec a do vzniklého otvoru vtlačíme ořechovou náplň.
Jablka naskládáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se jablka nespálila.
Servírování
Upečená jablka na talíři přelijeme horkým krémem.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!