Pečená jablíčka chutnají výtečně. Vanilkový krém zjemní nakyslou chuť pečených jablíček, která jsou naplněná směsí ořechů a brusinek. Namísto pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí.
Mléko a olej přivedeme k varu. Pak přidáme za stalého míchání ostatní suroviny.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Jablíčka
Troubu předehřejeme na 190°C.
Brusinky či sušené švestky a ořechy nasekáme nahrubo. Smícháme s máslem cukrem a skořicí.
Pomocí tenkého ostrého nože z jablek opatrně vykrojíme jadřinec a do vzniklého otvoru vtlačíme ořechovou náplň.
Jablka naskládáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se jablka nespálila.
Servírování
Upečená jablka na talíři přelijeme horkým krémem.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.Pokud vás zajimají víc Hraška Vanilka, tak se určitě podívejte na článek s názvem Dobroty zdravě.Alergeny: ( 7 Mléko )
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!