Vanilkové rohlíčky

    Můžete sdílet na:
    Cukroví, které provoní celý náš dům a dá nám vědět, že Vánoce tu budou za chvíli.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto na vanilkové rohlíčky

    • 100 g celozrnné mouky
    • 300 g hladké mouky
    • 200 g moučkového cukru
    • 150 g jemně mletých vlašských ořechů
    • 25 g Hrašky Vanilka
    • 1 špetka soli
    • 300 g másla nebo kokosového tuku
    • 12 g vanilkového aroma
    • vody / mléka dle potřeby

    Dohotovení

    • 5 ks vanilkového cukru
    • 70 g moučkového cukru

    Instrukce
     

    • Prosátou ořechy a mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko.
    • Těsto necháme odležet jednu hodinu, nejlépe však přes noc v lednici.
    • Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na menší válečky ze kterých tvarujeme zahlé rohlíčky.
    • Rohlíčky pečeme na suchém plechu v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Rohlíčky by měli mít se spodu lehce zezlátlé.

    Dohotovení

    • Po vytažení počkáme přibližně 3 minuty, aby rohlíčku trošku zchladli. Poté je opatrně obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
    • Rohlíčky obalujte opravdu opatrně. V tomto momentu jsou hodně křehké.

    Poznámky

    • Doporučujeme ořechy před pečením opražit v troubě nebo na pánvi. Opražení dodá cukroví výraznější oříškovou chuť.
    • Těsto odležením změní svou konzistenci a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
    Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
    Klíčové slovo Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké, Svačina, Vanilka, Vanilkové rohlíčky
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: