Bezlepková buchta s jablíčky a skořicí

    Můžete sdílet na:
    Toto těsto je opravdu výjimečné svoji vláčností a chutí. Hraška Vanilka je použitá v receptu namísto vajec. Těsto tak perfektně drží pohromadě a pochutná si na něm opravdu každý.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 150 g jablek
    • 125 g třtinového cukru
    • 1/2 lžičky skořice
    • 15 g Hrašky Vanilka
    • 1 špetka soli
    • 160 g Schär Bezlepkové směsi Mix
    • 4 g prášku do pečiva
    • 3 g sody na pečení
    • 140 ml mléka (může být i rostlinné)
    • 75 ml slunečnicového oleje
    • 10 ml rumu

    Instrukce
     

    • Troubu předehřejeme na 180 °C.
    • Smícháme všechny suché suroviny.
    • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
    • Olej, mléko a rum rozmixujeme s jablky. Vzniklé pyré důkladně promícháme se suchými surovinami.
    • Hmotu nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
    • Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když vršek lehce zezlátne, těsto se lehce odlepí od stěny plechu a vršek lehce popraská.

    Poznámky

    • Místo jablek můžete přidat do těsta dýni, cuketu, hrušky a jiné ovoce.
    • Do těsta si můžete přidávat koření dle své fantazie a zapojit můžete například opražené oříšky, hrozinky a jiné dobroty. My jsme do těsta přidali větší kousky jablek.
    • Těsto můžete dát do košíčků na muffiny a vychutnat si tuto dobrotu v jiném podání.
    Klíčové slovo bezlepkové, Dezert, dýně, Hraška, Hraška Vanilka, podzim, Sladké, Svačina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: