Toto těsto je opravdu výjimečné svoji vláčností a chutí. Hraška Vanilka je použitá v receptu namísto vajec. Těsto tak perfektně drží pohromadě a pochutná si na něm opravdu každý.
Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
Olej, mléko a rum rozmixujeme s polovninou jablkek. Vzniklé pyré důkladně promícháme se suchými surovinami a se zbytkem jablek, které nakrajíte na malé kousky.
Hmotu nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když vršek lehce zezlátne, těsto se lehce odlepí od stěny plechu a vršek lehce popraská.
Poznámky
Místo jablek můžete přidat do těsta dýni, cuketu, hrušky a jiné ovoce.
Do těsta si můžete přidávat koření dle své fantazie a zapojit můžete například opražené oříšky, hrozinky a jiné dobroty. My jsme do těsta přidali větší kousky jablek.
Těsto můžete dát do košíčků na muffiny a vychutnat si tuto dobrotu v jiném podání.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!