Dýňové muffiny se skořicí

    Můžete sdílet na:
    Existuje mnoho receptů na muffiny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 150 g dýně
    • 1 špetka kurkumy
    • 125 g třtinového cukru
    • 1/2 lžičky skořice
    • 1/2 lžičky perníkového koření
    • 35 g opražených vlašských ořechů
    • 10 g Hrašky Vanilka
    • 10 g celozrnné mouky
    • 1 špetka soli
    • 160 g polohrubé mouky
    • 4 g prášku do pečiva
    • 3 g sody na pečení
    • 140 ml mléka (nebo voda a 25 g sušeného sójového mléka)
    • 75 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 10 ml rumu

    Instrukce
     

    • Troubu předehřejeme na 180 °C.
    • Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme ji v mléce/vodě společně s kořením a cukrem.
    • Poté co je dýně měkká ji rozmixujeme na pyré a necháme zchladnout.
    • Ořechy nasekáme na drobné kousky.
    • Smícháme všechny suché suroviny.
    • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
    • Přidáme odvážený olej, zbytek mléka/vody a rum. Vše důkladně promícháme.
    • Nakonec přidáme hotové dýňové pyré a opatrně ho vmícháme do těsta.
    • Hmotu nalijeme do připravených formiček, které jsme vyložili papírovými košíčky.
    • Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Muffiny jsou upečené, když jim naskočí čepičky a vršek lehce zezlátne.
    • Pak zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, muffin je propečený.

    Poznámky

    • Tipy: Oříšky můžeme nahradit  kokosem.
    • Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty.
    •  
     Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7. mléko
    Klíčové slovo Dezert, dýně, Hraška, Hraška Vanilka, Muffin, Ořechy, podzim, Sladké, Svačina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: