Tataráček z Cerie

    Můžete sdílet na:
    Tataráček je velmi oblíbené jídlo v klasické kuchyni. Cerie umožní jeho vegetariánskou verzi a kombinace sójové omáčky a dalších ingrediencí vykouzlí dokonalou chuť.
    Jak si připravit Cerii najdete v článku "Jde to i bez masa"
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Příprava Cerie

    • 150 g Cerie v prášku
    • 150 ml vody nebo vývaru
    • 10 ml oleje
    • 5 g česneku
    • 1/2 g Mahá koření

    Tataráček

    • 250 g uvařené Cerie
    • 50 g oloupané cibule
    • 50 g kyselého okurku
    • 50 g plnotučné hořčice
    • 50 g kvalitního kečupu
    • 50 ml oleje
    • 10 g sladké papriky
    • 1 g chilli

    Instrukce
     

    Míchání Cerie:

    • Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Na přípravu můžeme též použít míchací stroj. Mícháme-li však těsto ve stroji dlouho, stává se pevnější a tužší.
    • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny propojí a těsto se stane vláčným. Můžeme nechat odležet i přes noc v chladnu.

    Příprava Cerie

    • Z hotového těsta vytvarujeme knedlík, který vkládáme do vařící vody, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, nať, česnek a vaříme zvolna 40 minut. Do vody můžeme přidat i kořenovou zeleninu. Získáme tak vývar k dalšímu vaření.
    • Cerii necháme vychladnout. Můžeme si připravit větší množství Cerie a tu pak mít po ruce a využít k přípravě nejrůznějších pokrmů.

    Příprava tataráčku

    • Na pánvi rozehřejeme 1/2 odměřeného oleje, přidáme sladkou papriku, chilli a necháme krátce zpěnit.
    • Okamžitě zchladíme zbytkem studeného oleje, aby se koření nespálilo a nebylo hořké.
    • Připravenou Cerii a nakládaný okurek nastrouháme nebo pomeleme.
    • Cibuli nakrájíme najemno a smícháme všechny ingredience.

    Servírování

    • Tataráček mažeme na topinky. Je zdravější topinky opékat na sucho než na oleji.

    Poznámky

    Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
    Můžeme z ní udělat čínu, guláše, řízky či špízy.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
    Klíčové slovo Cerie, Česnek, Mahá koření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: