Tisk
Koprový dresing
Většinou se dresingy připravují z majonézy či jogurtůu, náš dresing je připraven z vyšlehaného hraškového základu je chutný , zdravý a finančně velmi výhodný. Nasekaný kopr dodá dresingu charakteristickou chuť.
Porce 4 Porce
Kalorií
Ingredience
Koprový dresing
- 40 ml slunečnicového oleje
- 1 špetka Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- 1 špetka cukru
- 12 g Hrašky na zahušťování
- 120 g vody Můžeme použít vývar.
- 1 g soli
- 20 g plnotučné hořčice
- 20 g nakládaného okurku
- 4 ml okurkového láku
- 10 g kopru
Instrukce
Koprový dresing
- Do prázdného hrnce vlijeme olej.
- Vsypeme Mahá koření, mletý pepř a cukr.
- Zvolna a krátce orestujeme.
- Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Vsypeme Hrašku na zahušťování.
- Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
- Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, lák z okurek a kopr.
- Vyšleháme na hladký krém.
- Případně dochutíme.
Poznámky
Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice