Koprový dresing

Tisk

Koprový dresing

Většinou se dresingy připravují z majonézy či jogurtůu, náš dresing je připraven z vyšlehaného hraškového základu je chutný , zdravý a finančně velmi výhodný. Nasekaný kopr dodá dresingu charakteristickou chuť.
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Kopr, Koprový dresing, Zdraví, Zdravý recept
Porce 4 Porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Koprový dresing

  • 40 ml slunečnicového oleje
  • 1 špetka Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka cukru
  • 12 g Hrašky na zahušťování
  • 120 g vody Můžeme použít vývar.
  • 1 g soli
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 20 g nakládaného okurku
  • 4 ml okurkového láku
  • 10 g kopru

Instrukce

Koprový dresing

  • Do prázdného hrnce vlijeme olej.
  • Vsypeme Mahá koření, mletý pepř a cukr.
  • Zvolna a krátce orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Vsypeme Hrašku na zahušťování.
  • Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, lák z okurek a kopr.
  • Vyšleháme na hladký krém.
  • Případně dochutíme.

Poznámky

Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
X