Šoulet s cibulkou a sójovým párkem
Ingredience
- 160 g hrachu
- bobkový list
- nové koření
- 120 g krup
- 600 ml vody
- sůl
- ½ lžičky celého kmínu
- ¼ lžičky celé bílé hořčice
- 4 lžíce oleje
- 2 střední očištěné cibule
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky Mahá koření
- sůl
- 1 špetka mletého pepře
- majoránka
- 200 g sójových párků
- kousek čerstvé červené papriky
- 200 g nakládaných okurek
Instrukce
Příprava hrachu
- Hrách přes noc namočíme do studené vody.
- Ráno vodu slijeme a hrách uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.
Příprava krup
- Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
- Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
- Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu. Stále nabírají tekutinu.
Cibulka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme.
Dohotovení
- Smícháme dohromady uvařený hrách, kroupy, cibulku, majoránku a nakonec přidáme nakrájenou čerstvou papriku.
Způsob podávání
- Servírujeme s opečeným sójovým párkem a nakládaným okurkem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: