Kynutý knedlík

Tisk

Kynutý knedlík

Klíčové slovo Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Příloha, Vařené, Vegan, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Těsto

  • 1 špetka cukru
  • 10 g droždí
  • 240 ml vody
  • 200 g hrubé mouky
  • 180 g celozrnné mouky
  • 8 g Hrašky na zahušťovaní
  • 20 g slunečnicového oleje
  • 6 g soli
  • olej na potření

Instrukce

  • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
  • Z těsta vyválíme knedlíky a necháme 20 minut odležet na teplém místě.
  • Knedlíky vaříme v páře 20 minut.
  • Po vyndání knedlíky propíchneme, aby z nich ušla pára a potřeme tukem, aby neosychaly.

Poznámky

Alergeny: 1 Lepek
Categories: Přílohy
X