Květákové placičky

Tisk

Květákové placičky

Květákové placičky s Hraškou připravíme rychle a snadno. Můžeme vynechat mouku i vajíčka.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Hraška, Květák, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví
Porce 4 lidé
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 800 g květáku
  • 120 g Hrašky na obalování Podle potřeby.
  • 4 g soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 g Mahá koření
  • voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.
  • olej na smažení

Instrukce

  • Květák zbavíme listů a rozebereme na růžičky.
  • Vložíme jej do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka.
  • Květák scedíme a nasekáme najemno.
  • Přidáme vodu či mléko, Hrašku, sůl, mletý pepř a Mahá koření.
  • Vše vymícháme na hladké těsto.
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
  • Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
  • Během přípravy placiček těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
  • Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova. Smažíme zvolna, aby placičky byly prosmažené.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
  • Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
  • Placičky můžeme rovněž péci v troubě, ale nejsou tak chutné, jako placičky smažené.

Poznámky

Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. 
Někdo má problémy s trávením květáku, Mahá koření pomáhá s nadýmáním.
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Smažené
X