Obalovaný chleba v Hrašce

Tisk

Obalovaný chleba

Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Chleba, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 450 g chleba Může být i starší.
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Chleba nakrájíme na plátky.
  • Chleba namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byl ponořený.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Video

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Lepek (můžeme použít i bezlepkové pečivo a mít tak pokrm bez alergenů)
Categories: Smažené
X