Tisk
Šuang-si z Cerie se žampiony a kapií
Šuang -si znamená štěstí. A toto jídlo nám pocit štěstí při jeho konzumaci přinese. Když máme Cerii předem připravenou, je jeho příprava rychlá a jednoduchá. Jídlo příjemně voní, pěkně vypadá, dobře chutná a navíc je zdravé. Splňuje nároky náročného strávníka.
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
Ceria
- 200 g uvařené Cerie Cerii připravíme podle receptu zde.
- 30 g bramborového škrobu
- 40 ml oleje
Žampiony – restování
- 100 g žampiónů
- 20 ml oleje
- 2 g soli
Zelenina – restování
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 10 ml oleje
- 120 g cibule
- 95 g pórku
- 90 g kapie
- 160 g hlávkového zelí
- 20 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 2 g krystalového cukru
- 1 špetka chilli
- 1 špetka mletého pepře
- 240 ml vývaru nebo vody
- 20 ml sójové omáčky
- 4 ml citronové šťávy
- 16 g čerstvého zázvoru
Instrukce
Ceria
- Uvařenou Cerii nakrájíme na slabé nudličky.
- Nudličky obalíme v bramborovém škrobu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a Cerii za stálého míchání opečeme na oleji. Dáváme pozor, aby se kousky nespálily.
- Kousky Cerie vyndáme a necháme okapat na cedníku.
Příprava žampiónů
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- Kousky orestujeme na oleji a nakonec osolíme.
Příprava zeleniny
- Cibuli, zelí, kapii a pórek nakrájíme na nudličky.
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájený pórek, kapii, zelí, česnek, Mahá koření, cukr, mletý pepř, chilli a orestujeme.
- Podlijeme vývarem nebo vodou, přídáme sójovou omáčku, citronovou šťávou, nastrouhaný čerstvý zázvor, sůl a krátce povaříme.
Dohotovení
- Nakonec k zelenině přidáme restované žampiony, osmaženou Cerii a vše promícháme.
Způsob podávání
- Podáváme s rýží.
Poznámky
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice.