Těstovinové halušky se zelím

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Těstoviny

    • 350 g těstovin
    • voda
    • 12 g soli

    Zelí dušené

    • 1 g celého kmínu
    • 60 ml oleje
    • 170 g očištěné cibule
    • 11 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 470 g hlávkového zelí
    • 200 g kysaného zelí
    • 4 g soli
    • 1 špetka mletého pepře

    Tofu

    • 200 g uzeného tofu
    • olej na orestovaní tofu

    Instrukce
     

    Těstoviny

    • Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme doměkka.

    Zelí

    • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
    • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření a orestujeme.
    • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
    • Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby zelí bylo šťavnaté.

    Tofu

    • Nastrouháme tofu nahrubo a orestujeme ho na oleji.

    Dohotovení

    • Těstoviny smícháme se zelím a na talíři ozdobíme nudličkami orestovaného tofu.

    Poznámky

    Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kysané zelí, Mahá koření, Slané, Těstoviny, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: