Těstoviny s grilovanou zeleninou

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Grilovaná zelenina

    • 215 g cukety
    • 85 g očištěné cibule
    • 80 g rajčat
    • 180 g čerstvé papriky
    • 2 g soli
    • 10 g česneku
    • 20 g oleje

    Bešamel

    • 1 g celého kmínu
    • 1 špetka celé bílé hořčice
    • 40 g oleje
    • 85 g očistěné cibule
    • 10 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • 40 g Hrašky na zahušťování
    • 520 ml vývaru nebo vody
    • 4 g soli
    • 4 g octa Můžeme nahradit citronovou šťávou.
    • 60 g sójového sušeného mléka Či jiné mléko nebo smetana.

    Těstoviny

    • 340 g těstovin
    • 12 g soli
    • voda

    Dohotovení

    • čerstvá bazalka

    Instrukce
     

    Těstoviny

    • Do vroucí osolené vody vložíme těstoviny.
    • Vaříme, aby byly těstoviny "al dente".

    Hraška bešamel

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
    • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli. Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření a mletý pepř. Krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme vodou/vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Vmícháme sušené sójové mléko a necháme ho přejít varem.
    • Rozmixujeme na hladký krém.

    Grilovaná zelenina

    • Cuketu nakrájíme na tenké plátky, posolíme ji a necháme ji vypotit.
    • Papriku nakrájíme na větší kousky. Cibuli a rajčata nakrájíme na měsíčky.
    • Kousky zeleniny spolu s třeným česnekem ugrilujeme, nebo opečeme na pánvi na trošce oleje.

    Další možnost je zeleninu upéct v troubě.

    • Troubu předehřejeme na 210 stupňů.
    • Nakrájenou zeleninu rozložíme v jedné vrstvě do většího pekáče, pokapeme olejem a osolíme.
    • Pečeme 20 minut, občas promícháme.

    Těstoviny

    • Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu od výrobce.

    Dohotovení

    • Těstoviny smícháme s bešamelem, grilovanou zeleninou a nadrobno nakrájenou bazalkou.
    • Pár lístků bazalky si můžeme nechat na ozdobení.

    Poznámky

    Bešamelová omáčka z Hrašky spolu s grilovanou zeleninou dodá těstovinám vynikající chuť a sytost. Nikdo v tomto jídle hrách hledat nebude.
    Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice. 
    Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: