Perníčky bezlepkové

Tisk

Perníčky bezlepkové

Tyto perníčky vás okouzlí svou lahodnou chutí a měkkostí, a proto si je můžete dopřát i tehdy, když je upečete na poslední chvíli.
Strava Vegan
Klíčové slovo bezlepkové, Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Perník, Sladké, Svačina, Vánoce
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 400 g Schär Mix it mouky universal
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 15 g Hrašky Vanilka
  • 10 g kakaa
  • 8 g sody na pečení
  • 10 g perníkového koření
  • 90 ml másla či jiného tuku/oleje
  • 75 g povidel Můžeme použít i jiný druh marmelády.
  • voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.

Instrukce

  • Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
  • Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
  • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
  • Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
  • Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.
Categories: Cukroví
X