Tisk
Perníčky bezlepkové
Tyto perníčky vás okouzlí svou lahodnou chutí a měkkostí, a proto si je můžete dopřát i tehdy, když je upečete na poslední chvíli.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 400 g Schär Mix it mouky universal
- 150 g moučkového cukru
- 1 špetka soli
- 15 g Hrašky Vanilka
- 10 g kakaa
- 8 g sody na pečení
- 10 g perníkového koření
- 90 ml másla či jiného tuku/oleje
- 75 g povidel Můžeme použít i jiný druh marmelády.
- voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.
Instrukce
- Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
- Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
- Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
- Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
- Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
- Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.