Vanilkové rohlíčky

Tisk

Vanilkové rohlíčky

Cukroví, které provoní celý náš dům a dá nám vědět, že Vánoce tu budou za chvíli.
Strava Vegan
Klíčové slovo Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké, Svačina, Vanilka, Vanilkové rohlíčky
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Těsto na vanilkové rohlíčky

  • 100 g celozrnné mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 25 g Hrašky Vanilka
  • 1 špetka soli
  • 300 g másla nebo kokosového tuku
  • 12 g vanilkového aroma
  • vody / mléka dle potřeby

Dohotovení

  • 5 ks vanilkového cukru
  • 70 g moučkového cukru

Instrukce

  • Prosátou ořechy a mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko.
  • Těsto necháme odležet jednu hodinu, nejlépe však přes noc v lednici.
  • Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na menší válečky ze kterých tvarujeme zahlé rohlíčky.
  • Rohlíčky pečeme na suchém plechu v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Rohlíčky by měli mít se spodu lehce zezlátlé.

Dohotovení

  • Po vytažení počkáme přibližně 3 minuty, aby rohlíčku trošku zchladli. Poté je opatrně obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
  • Rohlíčky obalujte opravdu opatrně. V tomto momentu jsou hodně křehké.

Poznámky

  • Doporučujeme ořechy před pečením opražit v troubě nebo na pánvi. Opražení dodá cukroví výraznější oříškovou chuť.
  • Těsto odležením změní svou konzistenci a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
Categories: Cukroví
X