Čokoládová svačinka s banánem

Tisk

Čokoládová svačinka s banánem

Klíčové slovo Banán, Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Hraškové máslo

  • 90 g Hrašky Vanilka
  • 90 g sušeného sójového mléka
  • 90 g cukru
  • 130 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 550 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
  • 50 g kakaa
  • banány dle chuti Můžeme použít i jiné ovoce.
  • sušenky, domácí buchta
  • oříšky na ozdobu

Instrukce

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec přidáme kakao.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.

Dohotovení

  • Do připravených nádob vrstvíme podle chuti krém, ovoce a sušenky.
  • Nakonec ozdobíme oříšky či něčím, co mají vaši nejmenší rádi.

Poznámky

Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Categories: Dezerty
X