Tisk
Buchtičky s krémem z Hrašky Vanilka
I sladká jídla mohou být výživná. Část mouky jsme nahradili moukou celozrnnou a místo pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny v klasickém českém jídle by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí. Buchtičky s našim krémem chutnají výtečně.
Porce 1 kg
Kalorií
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 100 g sušeného sójového mléka
- 1000 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Buchtičky
- 20 g droždí
- 60 g cukru
- 250 ml vody či mléka
- 50 g sušeného sójového mléka vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
- 300 g hladké mouky
- 100 g celozrnné mouky
- 8 g citronové kůry
- 1 špetka soli
- 120 ml slunečnicového oleje
Instrukce
Krém
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Buchtičky
- Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
- Hotové těsto rozválíme na silnější válečky o průměru 1,5-2 cm, ty pak rozkrájíme na dílky a skládáme je do tukem vytřeného pekáče. Snažíme se, aby každý kousek těsta byl potřen tukem, pak se buchtičky při servírování od sebe lépe oddělují.
Servírování
- Upečené buchtičky rozebereme a na talíři přelijeme horkým krémem.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója