Buchtičky s krémem

Tisk

Buchtičky s krémem z Hrašky Vanilka

I sladká jídla mohou být výživná. Část mouky jsme nahradili moukou celozrnnou a místo pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny v klasickém českém jídle by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí. Buchtičky s našim krémem chutnají výtečně.
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Porce 1 kg
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 1000 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

Buchtičky

  • 20 g droždí
  • 60 g cukru
  • 250 ml vody či mléka
  • 50 g sušeného sójového mléka vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné mouky
  • 8 g citronové kůry
  • 1 špetka soli
  • 120 ml slunečnicového oleje

Instrukce

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.

Buchtičky

  • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
  • Hotové těsto rozválíme na silnější válečky o průměru 1,5-2 cm, ty pak rozkrájíme na dílky a skládáme je do tukem vytřeného pekáče. Snažíme se, aby každý kousek těsta byl potřen tukem, pak se buchtičky při servírování od sebe lépe oddělují.

Servírování

  • Upečené buchtičky rozebereme a na talíři přelijeme horkým krémem.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója
Categories: Sladká jídla
X