Tisk
Jahodová bublanina s mandlemi
Existuje mnoho receptů na různé bublaniny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 120 ml mléka rostlinného nebo kravského
- 75 ml oleje
- 10 g Hrašky Vanilka
- 10 g celozrnné mouky
- 120 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 160 g polohrubé mouky
- 35 g opražených mandlí
- 4 g prášku do pečiva
- 3 g sody na pečení
- 150 g jahod
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Polovinu jahod rozmixujeme a polovinu nakrájíme na drobné kostky.
- Mandle nasekáme na drobné kousky.
- Smícháme všechny suché suroviny.
- Přidáme odvážený olej, mléko a jahody. Vše důkladně promícháme.
- Hmotu nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
- Pečeme 25 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když na povrchu popraská a těsto se odděluje od krajů.
Poznámky
- Tipy: Mandle můžeme nahradit i jinými oříšky.
- Tipy: Těsto také můžeme nalít do papírových košíčků a připravit muffiny.