Jahodová bublanina s mandlemi

Tisk

Jahodová bublanina s mandlemi

Existuje mnoho receptů na různé bublaniny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
Strava Vegan
Klíčové slovo bublanina, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, mandle, Ořechy, ostružiny, Ovoce, Sladké, Svačina
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 120 ml mléka rostlinného nebo kravského
  • 75 ml oleje
  • 10 g Hrašky Vanilka
  • 10 g celozrnné mouky
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 160 g polohrubé mouky
  • 35 g opražených mandlí
  • 4 g prášku do pečiva
  • 3 g sody na pečení
  • 150 g jahod

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Polovinu jahod rozmixujeme a polovinu nakrájíme na drobné kostky.
  • Mandle nasekáme na drobné kousky.
  • Smícháme všechny suché suroviny.
  • Přidáme odvážený olej, mléko a jahody. Vše důkladně promícháme.
  • Hmotu nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
  • Pečeme 25 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když na povrchu popraská a těsto se odděluje od krajů.

Poznámky

  • Tipy: Mandle můžeme nahradit i jinými oříšky.
  • Tipy: Těsto také můžeme nalít do papírových košíčků a připravit muffiny.
 Alergeny: 1 Lepek (pšenice),  7. mléko
Categories: Sladká jídla
X