Palačinky

Tisk

Palačinky

Klíčové slovo Hraška, Hraška Vanilka, Sladké, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Těsto

  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g jemné celozrnné nebo pohankové mouky
  • 20 g Hrašky Vanilka
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce rumu Palačinky jsou méně nasáklé tukem.
  • 350 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
  • 100 g sušeného sójové mléka
  • olej na smažení

Instrukce

Palačinky

  • Prášek do pečiva prosejeme do 1/3 hladké hladké mouky.
  • Zbytek mouky a ostatní suroviny vyšleháme a necháme půl hodiny odležet.
  • Můžeme 1/2 mléka nahradíme jogurtem, palačinky jsou potom vláčné.
  • Před pečením těsto na palačinky znovu prošleháme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.
  • Zkontrolujeme hustotu těsta, měla by být taková, aby se těsto snadno roztékalo po pánvi.
  • Podle potřeby upravíme množství tekutiny.
  • Palačinky smažíme zvolna na pánvi potřené olejem.
  • Hotové palačinky potřeme náplní a stočíme.

Náplně

Poznámky

Hraška Vanilka je v receptu použita jako náhrada vajíčka, její přítomnost zvlášť oceníme při práci s bezlepkovými moukami.
Hraška Vanilka současně zvýší i výživnou hodnotu palačinek.
Hotové palačinky s tvarohovou náplní můžeme klást do vymazané formy, pokapat mlékem a přepuštěným máslem a zapéci.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Categories: Sladká jídla
X