Tvaroháček

Ing. Eliška Škvařilová
Skvělá svačinka pro nás i pro naše nejmenší.
Porce 1 kg

Ingredience
  

  • 100 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 100 g Hraška Vanilka
  • 200 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 200 g Sójové mléko sušené
  • 600 ml Voda a 200 g sušeného sójového mléka nebo 1000 ml jakéhokoli mléka
  • 250 g Tvaroh

Instrukce
 

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Necháme krém vychladnout.
  • Smícháme krém s tvarohem.

Poznámky

Tvaroháček můžeme servírovat jenom tak, či ho můžeme dát do misky s ovocem, sušenkami, oříšky,…
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, 7 Mléko
Klíčové slovo Hraška vanilka, krém, Tvaroh, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru