Kokosový cheesecake

Tisk

Kokosový cheesecake

Klíčové slovo Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Kokos, Sladké
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Korpus

  • 100 g slunečnicových semínek
  • 75 g mandlí
  • 100 g rozinek
  • 75 g sušených meruněk

Kokosový krém

  • 150 g Hrašky Vanilka
  • 150 g sušeného sójového mléka
  • 150 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 1150 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka
  • 100 g strouhaného kokosu
  • strouhaný kokos na ozdobení

Instrukce

Korpus

  • V mixéru nejdříve rozmixujeme semínka a mandle.
  • (Mandle nejdříve můžeme spařit a upéct v troubě. Docílíme tak výraznější chuti madlí.)
  • Poté přidáme spařené rozinky a meruňky a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).

Krém

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru, kokosu a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Krém vlijeme na připravený korpus a posypeme ho strouhaným kokosem.
  • Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout. Před podáváním můžeme ještě stěny posypat kokosem a na vrch cheesecaku dát ovoce.

Poznámky

Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Categories: Zákusky
X