Čokoláda a banán je dokonalé spojení. Jedna naše slovenská kamarádka říká, tento dezert je "prudko jedlý". Stojí za vyzkoušení a krém z Hrašky Vanilka přinese do moučníku i zdravou složku, aniž bychom nějak ovlivnili vynikající chuť dortu.
Z uvařeného hraškového krému odebereme 200 g horkého krému. Přidáme kokosový tuk nebo máslo a důkladně šleháme, až se krém spojí s máslem a je nadýchaný.
Krém na zdobení necháme vychladnout.
Dohotovení
Vezme čistou formu stejné velikosti.
Korpus přeneseme do čisté formy dnem vzhůru.
Korpus rovnoměrně pokropíme 50 ml převařené vody, tím docílíme, že moučník bude delší dobu vláčnější.
Navlhčený korpus zalijeme 1/2 horkého vyšlehaného krému asi 400 g.
Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jednotlivá kolečka banánů rovnoměrně poklademe po povrchu krému a zalijeme zbylým vyšlehaným krémem.
Dort necháme vychladnou. Nejlépe přes noc.
Zdobení
Odstraníme formu z dortu.
Vychlazený krém na zdobení důkladně vyšleháme.
Dort lehce potřeme krémem na zdobení a vyhladíme případné nerovnosti.
Čokoládovou polevu opatrně rozehřejeme a při správné teplotě zalijeme povrch dortu.
Polevu necháme zatuhnout.
Krém na zdobení dáme do zdobícího sáčku a po obvodu ozdobíme dort pusinkami.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!