Na plátky nakrájené žampiony orestujeme na oleji a nakonec je osolíme
Pohanka
Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
Přidáme pohanku a zalijeme ji horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až je pohanka měkká a voda vydušená. Je důležité pohanku vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť. Do uvařené pohanky přidáme majoránku a dobře promícháme.
Dohotovení
Uvařenou pohanku smícháme s orestovanými žampióny.
Poznámky
Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou nebo kysaným zelím.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!